Vliegbinden (zoek je vlieg)

De beginnend vliegvisser ziet vaak door de bomen het bos niet wanneer hij een vlieg moet kiezen. Op internet zijn duizenden vliegbindpatronen te vinden.

Met het opbouwen van ervaring merk je al spoedig dat je een voorkeur ontwikkelt voor een bepaald type vlieg en bepaalde bindmaterialen.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van voor de vliegbinder interessante websites. 

Vliegenzoekmachine VNV

De VNV-Vliegenzoekmachine helpt je met het zoeken naar een bindpatroon of bindfilm. De VNV heeft veel bindinstructies en bindfilms gepubliceerd die te vinden zijn in het blad "De Nederlandse Vliegvisser" (DNV) en op haar website. Inmiddels zijn er al meer dan 400 vliegen opgenomen in de vliegenzoekmachine. 

 

Davie McPhail

De vliegen die door de Schot Davie McPhail gebonden worden, zijn enorm populair bij forelvissers die zowel op rivieren als op meren vissen. De vliegen zijn allemaal fantastisch ontworpen door iemand die misschien wel leidend is als het gaat om vliegbinden

 

Ad Hoogenboezem  

Ad Hoogenboezem is een klasse apart en mag met recht master fly tyer genoemd worden. Door de jaren heen heeft Ad zich gespecialiseerd in het vliegbinden. In binnen en buitenland is hij een veel gevraagde vliegbinder.