Uit het archief: Vliegbinden voor beginners door Peter Fiddelaers en Peter Theijbers

Peter Fiddelaers en Peter Theijbers binden 10 vliegen: palmer - red tag - bibio - ketting vlieg - polywing spent - peacock and black - sawyer nimf - killerbug - goudkopnimf - goudkopnimf red tag.

Vliegbinden voor beginners met Peter Fiddelaers en Peter Theijbers’ is een film uit 1996. De opnames zijn gemaakt in hun stamkroeg, café ‘Het Karrewiel’ in Kinrooi van uitbater Mart Stultiens, welke laatste ook de camera bediende. De film is welliswaar een ‘oudje’, maar desondanks nog heel actueel. De opnames worden nog regelmatig gebruikt bij vliegvisclubs om beginnende vliegenbinders op weg te helpen.

Uit de oude doos: De eerste werples VVA St Petrus 

Om ontspannen te kunnen vliegvissen is een goede werptechniek een vereiste. Een verkrampte werpstijl kan tot vermoeidheid en blessures leiden. Uiteraard is het ook handig om de vlieg precies daar te krijgen waar je hem hebben wilt. Je hebt een vis gespot en wilt de vlieg zo precies mogelijk presenteren. Dit vraagt oefening en geduld.

Uit de archieven is oud filmmateriaal opgeduikeld. 

‘De eerste les’ is een filmpje van Mart Stultiens en stamt uit de beginjaren van de VVA, begin negentiger jaren van de vorige eeuw. Castinginstructeur is Theo Beelen, dé initiator van de vliegvisafdeling. De activiteit speelt zich af op het strandje van de IJzeren man in Weert. 

Vliegvissen op visvijver 'de Goort' te Kinrooi 1998 - VVA St. Petrus

De activiteit betreft een forellenvisdag op visvijver De Goort te Kinrooi. Pé Theijbers en Peter Fiddelaers hebben in samenwerking met het Gemeentebestuur van Kinrooi ervoor gezorgd dat er forellen uitgezet konden worden op visvijver 'de Goort' te Kinrooi, waar een dag exclusief gevist mocht worden. "Veel vissen zijn er toen niet gevangen door de vliegvissers, maar onder de lokale bevolking zijn er een aantal geweest met goedgevulde diepvriezers"

Begin jaren negentig: Vissen op het Blank Water VVA St Petrus

Vissen op ‘Het Blank Water’ is een film van Mart Stultiens. Het gaat over een van de eerste activiteiten van de vliegvisafdeling in het begin van de jaren 90. Een visdag op de grote plas van ‘Het Blank Water’ in Someren.Opvallend is dat de VVA in die tijd al zo’n 6 tot 8 bellyboatvissers telde. Of er die dag veel is gevangen kan geen van de deelnemers zich nog herinneren.